dilluns, 15 de juny del 2009

Mac4lin

Per tots aquells que us moriu de ganes de tenir un Mac, hi ha una serie de paquets pel Linux que ens permeten configurar-lo perque tingui l'aparença d'un Mac. Ara ha sortir un script que aglutina tots aquests paquets i podrem tunejar el nostre escriptori Gnome a la semblança d'un Mac d'una manera sencilla i rapida. Mac4lin ens modificarà el dock, el tema GTK, els bordes de les finestres, la imatge de la barra de tasques, les fonts de Mac, el cursor, i fins i tot el sons entre d'altres. I tot només amb un paquet. Ara ja podreu convertir el vostre Vaio amb un Mac!!

Descarrega Mac4Lin per Linux
Fons de Pantalla Leopard

5 comentaris:

Xavi ha dit...

Així aconseguireu tenir una màquina amb bon hardware, amb un sistema operatiu 100% fiable, lliure, i a més, amb una interfície molt xula!!!

Els avantatges enfront un Mac són clars: a més de tenir un bon hardware amb una interfícia xula ... tindreu el millor SO que existeix!!! Sense llicències extranyes que et treuen privacitat, sense DRM, ....

Xavi ha dit...

Potser hauria de modificar el post per a que surti el meu text, i així complementar la informació, no?

olerida ha dit...

Una màquina amb bon hardware?
Si és un mac sí. Si no, depèn de lo que tinguis.

Linux 100% fiable?
ja! :-D

Una interfície xula?
Si és un mac sí. Si no, una copia força dolenta.

Això sí, amb les llicencies tens tota la raó, gairebé tot el software de Apple te una llicencia de merda.

rbuj ha dit...

M'incorporo a la discusió...
Que jo sàpiga Mac no fa els millors ordenadors, ni de bon troç. parlant de maquinari, tant el disseny com les interficies amb l'usuari són un altra cosa, de moment Mac amb aquest aspecte és un dels millors (des de sempre).

Mac no està fent els millors ordinadors ja que últimament està fent ordinadors a un preu molt asequible i competitiu, únicament per a poder vendre més (excloc el Mac Pro).

Un exemple clar és el processador del model del imac de 24" més car, crec que és un 7600, és recent (Q1 del 2009), el processador actualment és de gama mitja i ha estat actualitzat a l'imac recentment.

L'imac en qüestió val uns 2.000€, i nómés mirant el processador un es pot fer a la idea que aquest ordinador es de gamma mitja, però té un preu de gama alta. Mirant el FSB del processador, que va a 1066 Mhz (actualment la gama alta d'intel Core Duo va a 1333 Mhz, i la baixa a 800 Mhz), Té una cache de 3 MB (la gama alta D'Intel Core Duo té 6 MB, la baixa 2 MB), i així més coses... però crec que la idea queda demostrada.

La RAM va a la velocitat de la FSB que com heu vist es de gama mitja, per aquest motiu la RAM també és de gamma mitja.

Continuant amb el processador, el cervell de l'ordinador... la part més important (els altres components estan sobint amb armonia amb el processador), El processador Core Duo d'Intel és ademés un processador de gama mitja, actualment el Intel Core i7 és el processador de gama alta.

Però el que resulta més curiós és que la familia de processadors intel Core 2 Duo és de gamma baixa dins de la familia Intel Core 2, el de gamma alta és el Intel Core 2 Extreme processor i el de gama mitja és el Intel Core 2 Quad.

Crec que queda demostrat que Mac no fa els millors ordinadors, però si que els ven com si ho fossin comparant-los amb d'altres fabricants.

Respecte a la interfície Mac4lin, no té llicència GPL, perquè té elements amb altres llicències (logo, fotos icones, ... actualemnt amb copyright d'Apple i crec que no estàn amb GPL, encara que el codi de Mac4Lin sigui lliure pel motiu anterior viola els drets de la llicència GPL i l'exclou d'aquesta.

Si us fixeu per exemple amb el tema Aqua de gnome els botos de minimitzar, tancar o maximitzar una finestra estan a la dreta, a Mac OS X estan a l'esquerra (simplement per no violar el copiright/patent d'apple) i poder estar dins de GPL.

Un altre exemple són les icones. Per exemple la icona de firefox no està als sistemes operatius 100% GPL, perque té copyright de Mozilla. Aquesta icona està substituida per la bola del món sense la guineu (exemple debian) als SSOO 100% GPL. El codi de firefox es lliure (triple llicència MTL=GPL+MPL+LGPL) però la icona no és lliure. En el cas concret de firefox, el nom del navegador "Firefox" va identificat amb la icona, per aquest motiu debian va canviar la icona però tambè va canviar el seu nom iceweasel.

En el apartat de fiabilitat, els sistemes operatius basats amb BSD són més fiables que els basats amb Linux, El nucli de Linux és el kernel, i el nucli de BSD és el Kernel més els axius que formen la base del sistema, per aquest motiu BSD és més fiable, i Mac OS X està basat amb BSD.

No obstant la integració de la interficie gràfica de Mac amb el sistema operatiu base, actualment és pitjor comparant-la amb la de linux, simplement perquè aquesta encara està una mica masa verda, comparant-la amb la de linux. La interficie de linux tambè va passar per moments crítics, però de moment està superat.Des de sempre Linux pot executar diferens entorns de finestra sobre el mateix servidor gràfic, poden oferir diversos rendiments/prestacions/interficies a l'usuari.

olerida ha dit...

Només un parell de comentaris.

Si es Mac és bon hardware, però no estic dient que sigui hardware de la gama més alta ni de ultima generació.
Qui te un Mac sap de que parlo: cables, calor, soroll, sencill, etc... (en definitiva és qualitat de hardware)

És cert que Linux pot executar diferents entorns de finestres oferint diversos rendiment/prestacions/interfícies a l'usuari. Però l'usuari no vol múltiples interfícies, lo que vol es treballar amb l'ordinador, i jo he vist molts usuaris fracassar amb el Linux (parlo de usuaris no de frikis com vosaltres). L'usuari no busca múltiples de TOT com ofereix el Linux, l'usuari busca UN que funcioni i sigui senzill.

Sign by Danasoft - Myspace Layouts and Signs